vineri, 15 ianuarie 2010

"Neinfrantii" continua!

Cine cauta, gaseste, zice o vorba, si bine zice. Daca data trecuta am reusit sa dau de doar cateva episoade din "Neînfrîntii", zilele trecute am mai gasit o "sarja" de 4 episoade!



11 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am avut din seria asta vreo 6 episoade.Am avut ceva si din ''Comoara lui Dromichete'' dar nu le mai gasesc.Sper sa publici cat mai multe ca faci o treaba extraordinara!Tine-o tot asa!

Anonim spunea...

multumesc mult! daca gasesti episoade lipsa ...

Anonim spunea...

Din pacate nu le mai gasesc.le-am cautat cu mult timp inainte sa descopar acest blog.Cum pot sa te contactez?un id de mess ca sa putem vorbi mai detaliat,daca se poate?

Anonim spunea...

Salut,

Va multumesc pentru postarea acestui frumos serial (nu il cunosteam, eram prea mic pentru "Cutezatorii" in 1978).

Este interesant ca actiunea din "Neinfrantii" se bazeaza in linii mari pe marturii din cronicile vechi. Alexandru cel Mare chiar a trecut Dunarea intr-un "raid" contra tribalilor iar Zopyrion si-a gasit sfarsitul cand se intorcea invins de la Olbia, undeva in pusta getica (Bugeac sau Baragan)..

Pacat ca serialul se termina asa de brusc si nenatural, oare de ce? (ar mai fi trebuit sa fie un episod sau doua).

Am descoperit cu placere frumoasele desene ale lui Albin si Claudia Stanescu. Stiti cumva sa existe si alte seriale ilustrate de ei?

Cu toate gandurile bune,
Eugen

Anonim spunea...

Salut Eugen,
Nu stiu daca ultimul episod de pe blog era ultimul si din revista, fiindca sunt multe numere lipsa, probabil mai erau. Am gasit inca un episod din serial, care nu era pe ultima pagina din revista, ci in interior, de aceea l-am pierdut pe drum. Probabil pana maine reusesc sa-l pun sus.
Desenele de Albin si Claudia Stanescu sunt intr-adevar foarte reusite, ma uit peste colectie sa vedem daca mai gasim ceva.
Numa bine!

Emil Karannica spunea...

Mai exista o serie dsenata de marele pictor ALBIN STANESCU intitulata Din zori de istorie am vreo citeva numere Trateaza campania lui Darius in Dacia

Anonim spunea...

Intr-adevar, am gasit pe internet cateva casete din aceasta banda desenata ("Zori de istorie", ilustrata de Albin Stanescu) -- e ceva deosebit!

Stiti cumva cand a aparut? Si unde, tot in "Cutezatorii"?

Daca e tot "Cutezatorii", ar fi oare vreo sansa sa o gasim pe acest fantastic blog?

Anonim spunea...

puteti lasa un link unde ati gasit "zori de istorie"? prin colectie n-am gasit. multumesc!

Anonim spunea...

Desigur, este vorba de un site olandez:

http://lambiek.net/artists/s/stanescu_albin.htm

din pacate e foarte putin, dar ne putem face totusi o idee despre atmosfera/spiritul serialului.

poate va ajuta domnul Emil Karannica sa postati si ceva din "Zori de istorie" (desigur, daca e in "Cutezatorii", pentru a pastra specificul blogului), ar fi extraordinar!

Cu toate gandurile bune,
Eugen

revistacutezatorii spunea...

Am vazut linkul, intr-adevar interesant! Dl. Emil, suntem in mainile dvs.!

emil karannica spunea...

Aceasta banda desenata a aparut pri anii 80 cred ca mai precis pe la sfirsitul anilor 70 DOMNILOR acest serial este considerat de bd-filii din Romania si di lume o capodopera Ce mai omul e un mare mare pictor DARatentie are niste seri facute prin anii 60 70 in revistele CUTEZATORII si LUMINITA fabuloase EU eram mic atunci si am avut ocazia sa le vad Trebuie sa stiti ca am avut colectia completa odata insa in 1983 am plecat in armata si mama le-a cam pus pe foc De-a bia acuma imi dau seama ce pierdere inseamna S-ar putea sa se mai gaseasca toata colectia la ARHIVA ACADEMIEI ROMANE teoretic sau la BIBLIOTECA NATIONALA zic teoretic pentru ca ar trebui tezaurizate toate ziarele si revistele care au aparut in Romania