miercuri, 17 noiembrie 2010

Recomandare: desenelecopilariei.ro

Asa cum promiteam acum cateva zile, imi face placere sa va prezint un site special - desenelecopilariei.ro si mai ales sa va invit sa faceti cunostinta cu o mare iubitoare de desene animate: Ada, care care este inima si sufletul acestui proiect. Exclusiv pentru cititotrii blogului Cutezatorii, Ada a raspuns la cateva intrebari despre ea, despre munca depusa cu acest site si despre cei care gusta din plin, dupa atatia ani, desenele copilariei.



Tot
ul are un inceput asa ca hai sa te cunoastem. Spune-ne ce, cum, cand si de ce.
Nascuta in Timisoara, in anul de gratie 1981 (long live the 80s :)) )

Nostalgia este considerata de multi ca fiind o trasatura imatura sau stupida. Pareri?
Nu imi plac textele duioase de genul "sunt un copil mare si sugubalnic", dar nu e nimic rau sau penibil in a avea o pasiune care dateaza din copilarie. Niciodata nu am considerat ca a fi matur inseamna sa te uiti cu nesat la stirile de la ora 5 iar viata ta sa fie dominata de discutii "savuroase" despre politica. Sa nu cadem in extrema cealalta, evident, dar consider ca viata mea si pasiunile mele sunt exact asa cum trebuie: frumoase, ma definesc intr-o masura, dar nu ma conduc.



De ce Dese
nele Copilariei?
Pentru ca sunt o impatimita a tot ce inseamna vintage. Am crescut intr-o casa-muzeu unde fiecare obiect avea o istorie si o patina aparte. Imi place desenul de mana si apreciez orice serie animata in care tusa lasata de mana artistului se vede, Imperfectiunile acestei tuse dau o savoare aparte pe care nu o gasesc in filmele 3D sau animatiile realizate exclusiv pe computer. Cu toate ca imi realizez propriile lucrari de grafica cu ajutorul computerului, atunci cand vine vorba de desene animate caut aceste mici imperfectiuni pentru ca ele ma fac sa imi aduc aminte de o perioada extrem de frumoasa in viata mea, copilaria.



C
are sunt creatorii tai preferati de desene animate si de ce?
Cand vine vorba de desene animate clar sunt fana nr. 1 a studioului Filmation care a realizat serii precum Star Trek Animated, primele sezoane He-Man si She-Ra plus multe alte serii cu super eroi precum Superman, Aquaman sau Batman. Din nou imperfectiunea si usoara stangacie a acestor desene animate ma fascineaza. Ce sa mai vorbim de faptul ca ador orice inseamna super erou, de aici venind si o mare parte a afinitatii mele pentru BD-uri. Pe locul 2, si extrem de aproape, sunt Hanna si Barbera. Nu ai cum sa fi copil si sa nu iubesti The Flintstones, Fantasic Four, The Jetsons sau Johnny Bravo. :)) La fel ca si Filmation si ei au o multime de desene animate cu supereroi precum Birdman, Galaxy Trio, Space Ghost si multi altii.



Ai un gen preferat de desene animate? O perioada preferata?

Da. clar. Asa cum ziceam mai sus imi plac seriile cu super eroi sau tematica SF. Mostenire clara de la mama mea care devoreaza orice inseamna SF. Ca si perioada imi plac in special anii 70 si 80.

Cand ai redescoperit aceasta pasiune pentru desenele copilariei?
Proiectul de fata l-am pornit acum cativa ani cand absolut intamplator ma uitam pe YouTube si imi aduceam aminte de toate desenele vazute pe TVR si TVR 2 sau la sarbi in copilaria mea. M-am ambitionat sa le gasesc pe toate si uite asa am ajuns sa creez acest blog si sa incerc sa readuc amintiri frumoase in viata cititorilor mei.

Care a fost reactia publicului la site-ul tau?
In prima faza recunosc ca lumea s-a uitat putin ciudat la mine. In acea perioada faceam parte dintr-un project axat pe nisa muzicala si Desenele Copilariei parea efectiv o joaca pe langa el. In timp insa lumea a inceput sa intre pentru a se relaxa si a-si aduce aminte de copilarie si lucrurile s-au schimbat. In acest moment nici eu, nici colegele mele si nici proiectul nostru nu mai este considerat o joaca pentru ca toti au observat cu cata pasiune si seriozitate ne ocupam de el.

Cat de greu este sa realizezi un astfel de site? Cat timp iti ia sa-l tii meresu proaspat? Te mai ajuta cineva?
Stiu ca poate suna ciudat, dar este greu. In primul rand este greu sa iti gasesti o echipa. In timp am mai facut "castinguri" si multi au venit fericiti pentru ca pot scrie despre desene animate, dar cand au vazut cata munca este...s-au lasat pagubasi. Norocul meu sunt bunele mele prietene, Camelia si Catalina, care sunt la fel de pasionate ca si mine si depun la fel de multe eforturi pentru a face acest blog ce este in prezent. Cami este omul pe care ma pot baza in orice secunda cand eu nu am timp sa scriu, ea tinandu-mi spatele non-stop. Catalina este omul de comunicare, ea avand grija ca toate conturile noastre de sociale sa fie updatate si toti folowerii ei (si crede-ma ca are MULTI) de pe Twitter sa fie pusi la curent cu tot ce se intampla pe site. Ca si timp...cel putin o ora pe zi. Dureaza pana adunam stiri noi sau pregatim (traducem) informatii despre desenele animate vechi pe care le prezentam pe blog.

Urmaresti noua generatie de desene animate?
Da. Pe langa asta am si rubrica de stiri pe blog unde incercam sa aducem cele mai noi stiri despre desenele animate actuale. Si ele sunt desenele copilariei cuiva, nu? :)

Ce planuri ai cu site-ul tau?
Multe.....care implica bani multi. :)) In mod clar doresc sa cresc aceasta comunitate si sa o fac cat mai interactiva cu putinta. Sper ca anul 2011 sa-mi aduca finantarea pe care o caut pentru a putea pune tot la punct.

Ce alte siteuri si bloguri "nostalgice" ai recomanda"?
In mod clar al tau. :)) Apoi www.dincopilarie.com , un blog al unui bun amic. Gasiti acolo o multime de filme, benzi desenate si informatii despre si din copilaria voastra.

Un mesaj pentru toti cititorii revistacutezatorii.blogspot.com
Ma bucur ca vad ca inca exista atatia fani ai BD-ului romanesc. Sper ca pasiunea voastra, a noastra, sa readuca in prim plan aceasta arta care a ajuns la un rafinament incredibil in anii trecuti. Merita mers mai departe cu ea pentru ca in mod clar avem ce arata lumii.