miercuri, 24 decembrie 2008

Ostenii lui Mihai Viteazul

Inaugurez acest blog azi cu serialul de benzi desenate "Ostenii lui Mihai Viteazul", publicat în revista Cutezătorii, între numerele 9/3.03.1983-28/14.07.1983, după un scenariu de Dumitru Almaş, cu desene de Valentin Tănase şi Radu Vintilescu. Imi exprim speranţa că autorii, cărora le mulţumesc pe această cale, îşi vor fi dat acordul tacit pentru publicarea acestora, cel puţin din considerentul că mulţi dintre cei care la acea vreme aveam acest prieten fidel, revista, ne vom bucura ca niste copii să ne reamintim de benzile desenate pe care le aşteptam cu sufletul la gură, în fiecare săptămănă.
In postările viitoare vor fi prezentate şi celelalte benzi desenate din revistă.

"Dupa ispravile de la Constantinopol, unde fusese trimis de stolnicul Stroe Buzescu, dar mai ales dupa neobisnuitele fapte de arme de la Calugareni, unde Sinan Pasa a fost invins de armata lui Mihai Viteazul, Dan, datorita celor doua buzdugane de care nu se despartea niciodata, ajunge atat de vestit, incat ostenii voievodului Mihai se mandreau cu prietenia lui. Dar mai ales prieten bun era Dan Buzdugan cu Gruia lui Novac, si el tot tanar si viteaz ostean al voievodului Mihai.
Iarna anului 1595 era grea, fiindca odata cu crivatul se abatusera asupra tarii tatarii nogai..."














Dupa terminarea serialului, revista "Cutezatorii" a publicat un numar special, realizat in intregime de cititori. Surpriza a venit din partea unui cititor talentat la desen, care a creat inca un episod din "Ostenii lui Mihai Viteazul': Gabriel Zabava din Campulung Muscel.