miercuri, 19 mai 2010

Neinfricatii

[scenariu: Costache Anton; desene: Valentin Tanase si Radu Vintilescu; anul publicarii: 1983; seria completa: 8 p.; aici episodul 1]

Ispravind scoala de ucenici si intrand lucrator la depoul de locomotive, Stefan, fratele meu mai mare, a inceput sa poarte lucrurile tatei. Intai i-a luat bicicleta si ladita din lemn de cires. Apoi scurta de doc si sapca albastra cu carouri albe. Cand se intorcea de la lucru, intai deasupra gardului ii aparea sapca. Eu credeam ca e tata si alergam sa-l intampin. Dar tata era concentrat.
Asa treceau zilele in primavara aceea. Noi, copiii, n-aveam nici o grija. Grijile erau ale celor mari. Stefan se intorcea tot mai intunecat de la lucru, unchiul lui Smarandoaie fusese arestat. Se facusera arestari in tot cartierul in legatura cu explozia de la fabrica de vagoane si cu manifestele lasate sa zboare peste oras din turnul primariei.

revista cutezatorii comics romania bd valentin tanase radu vintilescu costache anton benzi desenate

Si daca tot am lamurit misterul cu vizitatorul fidel din Canada, sa-l salutam pe Claudiu, bine te-am gasit si salutari din Romania!