sâmbătă, 20 martie 2010

Mircea Badea - pionier fruntas?

Intr-o revista "Cutezatorii" din 1983, unde erau insiruiti pionierii participanti la Forumul din acel an, la municipiul Bucuresti am dat de... Mircea Badea. El o fi? N-o fi el? Coincidenta de nume? Badea de la Antena3 e nascut in '74, ar insemna ca prin '83 absolvise clasa a II-a, deci ar putea fi chiar el "cutezatorul" in cauza!



Chiar ar fi o chestie interesanta, sa vedem ce au ajuns pionierii fruntasi ai vremurilor trecute in ziua de azi?

Later edit: Yu_L.Yan a trimis un link catre un articol interesant, chiar pe tema asta: Pionierii-vedete ai lui Ceausescu

Profit de ocazie sa va informez ca RoBlogFest 2010 a intrat in etapa a II-a, asta inseamna ca se primesc din nou voturi, adica revistacutezatorii.blogspot.com abia asteapta inca un click de la fiecare din voi! (mod de operare: se da click pe widgetul din dreapta cu roblogfest, se face un cont daca nu e facut deja si ...click! click! click!) Biliarde de multumiri!

Pestera aurie

[scenariu: Ion Baiesu; desene: Radu Duldurescu (Dures); anul aparitiei: 1965, in revista "Cravata Rosie"] (sursa: Mihai Draguleasa)

rezumat: Aventurile celor doi fii ai profesorului Vulcanescu se apropie de capat. Echipajul a cercetat cu mult curaj o parte din Pestera Aurie, care isi dezvaluie tainele treptat. "Vacanta e pe sfarsite"- isi spun cei doi frati, "sa folosim timpul la maximum. Azi vom cobori din nou in pestera!" Au coborat.

Brigadier la 14 ani

[scenariu: Nicolae Tic; desene: Vintila Mihaescu; anul aparitiei: 1974; seria completa: 11 episoade; aici episodul 2] (sursa: Mihai Draguleasa)

Palosul vitejiei

[scenariu: Vasile Manuceanu; desene: Viorica Mihaescu; anul aparitiei: 1975; seria completa: 14 p.; aici episoadele 8, 9, 12] (sursa: Karannica, Yu_L.Yan)

rezumat: dupa rasunatoarea biruinta de la Rovine asupra lui Baiazid-Fulgerul, faima lui Mircea voievod se dusese pretutindeni. Incurajati de aceasta izbanda, cavalerii apuseni planuiesc sa-i dea sultanului o lovitura cumplita. Mircea li se alatura cu calaretii sai.

Later edit (25.01.2011) - adaugate episoadele 3,6, 11 primite de la Nicu Carcei

Later edit (17.10.2011) - adaugat episoadul 7, primit de la Bogdan