miercuri, 5 mai 2010

Lansare de exceptie: monografie Puiu Manu


Dodo Niţă si Alexandru Ciubotariu fac inca o surpriza uriasa amatorilor de BD din Romania, si nu numai lor: zilele trecute a iesit din tipografie monografia Puiu Manu, unul dintre cei mai longevivi, prolifici şi talentaţi creatori de benzi desenate din România, autor multivalent, de BD istorice, de aventuri şi science-fiction, apreciat de două generaţii de cititori ai revistelor pentru copii din perioada socialistă.

Blogul benzilor desenate din revista "Cutezatorii" a prezentat o serie larga din lucrarile marelui desenator roman: "Escadrila nemuritoare", "Vitejii capitanului Scridon", "Vacantele unui tanar linistit", "Balada valaha", "Eroii de la Plevna", "Arcasii lui Stefan cel Mare" etc., alte benzi, la fel de frumoase, asteptand la rand pentru a fi reamintite fanilor.

În cele 48 de pagini ale monografiei puteţi afla informaţii inedite privind atât viaţa artistică cât şi personală a marelui artist, care a fost şi rămâne un adevărat globe-trotter dar şi un sportiv de performanţă (schi şi yachting).
Volumul este bogat ilustrat cu reproduceri după planşele sale (unele scanate direct după originale), planşe publicate între 1955-2009. Coperta, în culori, reprezintă un auto-portret al autorului, pilotând yacht-ul benzilor desenate. Cartea poate fi comandată aici, pretul ei fiind de 20 de lei. Primele 50 de comenzi vor beneficia de o dedicaţie personalizată a domnului Puiu Manu.(via www.salonbd.ro)