sâmbătă, 2 septembrie 2017

Blogul Cutezătorii LA FINAL, după aproape 10 ani. Sau nu?

Dragi prieteni și urmăritori ai blogului, cam asta a fost treaba cu BD-urile din revista Cutezătorii. Am publicat tot ce-am avut strâns prin curte.

Mă uit în calendar și văd că prima bandă a fost publicată în 2008, asta înseamnă că uite-așa au fugit aproape 10 ani. Că a durat asa de mult este doar vina mea, nu întotdeauna am avut la dispoziție timpul necesar pentru a prelucra fisierele și de a le posta. Imi cer scuze pentru asta. M-am străduit însă să postez câte ceva când am avut un moment de răgaz.

Contorul blogului arată că în toți acești ani, blogul a fost vizitat de aproape 70.000 de persoane din România și din toate colțurile lunii, care au făcut 250.000 de vizite. Asta înseamnă ca s-a meritat, cu vârf și îndesat efortul.


Mulțumiri fără număr pentru toți cei care ați trimis benzi din colecțiile personale, fără sprijinul vostru, blogul ar fi fost azi mult mai sărăcacios.

Mulțumiri, desigur, autorilor benzilor desenate, care ne-au făcut copilăria mai frumoasă. N-aș fi crezut în ruptul capului când am deschis acest blog că voi ajunge să primesc albume cu dedicație de la maeștrii Puiu Manu ori Albin Stănescu. A fost dovada că minuni se întâmplă, trebuie doar să crezi în ele.

Mulțumiri și domnului Dodo Niță, care ne-a ținut permanent la curent cu noutățile din lumea BD. Tot domnia sa a avut grijă, ca o zână bună a benzilor desenate românești, să găsim periodic în cutia poștală surprize neașteptat de plăcute.

Important este cred ca scopul a fost atins, acela de a readuce la lumina aceste bijuterii, mai mari sau mai mici, mi-ar placea sa cred, pentru eternitate.

Ca o apreciere personală, mă bucur că acest blog i-a mobilizat și pe alți fani, deținători de benzi desenate, din Cutezătorii sau alte reviste, să le publice în spațiul public. Bravo vouă!

Blogul a fost și prilej de împărtășit impresii, de pus întrebări, de aflat răspunsuri, de lămurit nedumeriri, de facut cunoștințe noi. Adică doar de bine.

Incă o dată mulțumiri tuturor pentru vizitele făcute, pentru colaborare, mesaje și urări. Numai bine tuturor!

P.S. Blogul rămâne deschis, adresa de email revistacutezatorii@gmail.com este valabilă în continuare, pentru că au rămas multe episoade din benzile desenate nepublicate. Poate prin același miracol vor aparea și acestea, prin grija unor binevoitori. Tinem legatura și pe pagina de Facebook.


Campionul

BD publicat în revista "Universul Copiilor"; secenariul: Profesorul Parbriz; desene: Bogdan Laurențiu; anul publicarii: 1990/1991; seria completa: 5 p.


Cum vă place, milord

Banda a fost publicată în revista "Universul Copiilor" în 1990 sau 1991, cu scenariu și desene de (Bogdan?) Laurențiu