joi, 20 aprilie 2017

Miu-al-Florilor la pachet! Apariţie editorială de colecţie


Prin amabilitatea dl. Dodo Niţă a ajuns şi la mine noua apariţie din colecţia Argonaut, "Miu al Florilor",  celebra povestire în versurile lui Alexandru Mitru-Aurel Tita, în două părţi, una desenata de Ioan Deak-Cluj şi cealaltă de Albin Stănescu.

BD-urile au fost publicate în revista "Cutezatorii" în 1968 si 1973, vreme la care unii nici măcar nu existau pe pământ (e cazul meu, sosit niţel mai târziu). Asta nu înseamnă că la momentul când am descoperit revista, mai ales numerele vechi, nu am făcut cunoştinţă rapid cu haiducul Miu.

Mă bucură în continuare efortul făcut de cei care iubesc benzile desenate pentru a readuce în atenţie aceste bijuterii (la fel cum a apărut "Columna în milenii" şi aud că se pregăteşte şi "Intâlnire în spaţiu").

Iar dacă albumul trimis are dedicatie personală de la maestrul Albin Stanescu, onoarea este cu atat mai mare pentru mine. Mulţumesc frumos!

Aflu de pe blogul benzidesenateromanesti ca albumul (36+4 pagini în culori) costă 35 de lei şi are tiraj de doar 100 de exemplare.

Cum şi de ce a apărut această bandă desenată în două serii? De ce au fost doi desenatori?  Răspunsul, în album.