sâmbătă, 14 iulie 2012

BUREBISTA - RELOADED

4 serii intitulate "Burebista" au fost postate pana acum pe blog. Azi ne intoarcem la cea publicata
in anul 1980 in revista "Cutezatorii" [scenariul: Vlaicu Barna; desene: Valentin Tanase; an aparitie: 1980; seria completa: 21 episoade]. Mihai din Spania a trimis episoadele 9, 10, 16 si 19 la calitate mai buna decat cea publicata initial (vezi aici). Per total au contribuit la completarea seriei Emil Karannica, Mihai din Spania, alti binevoitori care au dorit sa isi pastreze anonimatul, precum si episoade din colectia personala.

Intrucat seria arata mai bine acum, iar pe primele fisiere era aplicat un logo "grobian", cum zicea cineva, am hotarat sa le repostez pe toate mai jos. Le-am mai dichisit putin, ca sa arate si mai bine in colectia tuturor, lucru care urmeaza sa se intample si cu alte postari mai de pe la inceputurile blogului. Enjoy!


burebista desene daci benzi desenate bd istorice valentin tanase revista cutezatorii comics romania

4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru efortul depus !

Cu toate ca perioada in care am fost in scoala primara corespunde cu perioada de publicare a revistei, nu am avut decat un singur numar din Cutezatorii, si acela primit de la cineva. Probabil ca deja in perioada 1980-89 se publica intr-un tiraj mai mic decat necesar, tinand cont ca niciodata nu am vazut revista la vreun chiosc de ziare.
Din pacate, chiar si numarul respectiv l-am pierdut cand m-am mutat cu locuinta.
Tin minte ca avea exact episodul cuceririi Sarmizegetusei si a Daciei de catre romani.
Pina acum nu am observat ca sa fi fost postata seria cu Decebal si razboiul cu romanii, cel putin campania finala. Daca cineva are seria si poate sa o posteze, ii multumesc anticipat.

P.S. Daca intereseaza pe cineva seria benzilor desenate cu Rahan, chiar daca nu au fost publicate in Cutezatorii, si doreste postarea lor pe site, va rog sa-mi comunicati prin reply la acest comment si voi cauta in limita timpului disponibil sa ajut.

Anonim spunea...

Revin cu o completare la comment-ul anterior:

Seria cu Decebal la care faceam referinta este diferita in mod sigur de 'Columna in milenii' , tin minte ca grafica semana cu cea a lui Stelian Tanase.

Cutezatorii spunea...

Eu as zice ca mai degraba in anii '80 revista a avut cel mai mare tiraj, doar era perioada de apogeu a propagandei. Si se gasea la toate chioscurile, era plin (cel putin la oras)

Cutezatorii spunea...

Multumiri pentru felicitari