luni, 2 ianuarie 2012

Mesajul

[scenariul: Sandu Alexandru; desene: Puiu Manu; anul publicarii: 1984, in "Cutezatorii"; seria completa: 12 p.]

bd benzi desenate desene revista cutezatorii mesajul puiu manu sandu alexandru comcis romania caricatures roumanie







10 comentarii:

Anonim spunea...

IA PRIVITI LA PIONIERUL DUBAN CE BUCUROS E ALATURI DE CEAUSESTI !!!

DECI ACEST PERSONAJ N-AR AVEA CE SA CAUTE IN TELEVIZIUNE ACUM (EL AFIRMA CA ERA OBLIGAT SA FACA CEA CE A FACUT - CEA CE E NEADEVARAT, ERA MANDRU DE CEEA CE FACEA)!!!

Anonim spunea...

corect se zice DUBANC

Costea spunea...

Sunt impresionat de calitatea desenelor, din păcate şcoala de caricatură a murit... :(

Anonim spunea...

Sunt Alexandru Ridiche din Bucuresti. Am citit cu multa atentie comentariile dumneavoastra si va cer scuze ca sunt nevoit sa intervin si eu cu unul.Eu nu sunt un "nostalgic" dupa comunism, ba din contra, am avut chiar victime in familie de pe urma comunistilor. Nu am fost nici pionier si nici utecist din cauza ca le-am "dedicat" si pamflete si epigrame ceea ce constituia la acea vreme,o abatere grava.Vreau doar sa va spun atat: soimii patriei, impreuna cu pionierii si cu tinerii utecisti erau cu certitudine cele mai putin ( ba chiar, deloc ) vinovate de ceea ce se intampla atunci, inclusiv pionierul Duban, (sau Dubanc).Nu trebuie sa ne uitam adevarata Istorie pentru ca numai asa ne vom putea raporta mai bine Prezentului si vom putea anticipa si Viitorul. Cu deosebit respect, Alexandru.

Anonim spunea...

Frumos site, dar din pacate nu poti citi nimic din bd-uri datorita faptului ca nu se poate zooma. Am incercat sa descarc pozele si chiar am reusit dar... rezolutia la care sunt puse aici este mica - probabil din lipsa spatiului - iar zoomarea este aproape ineficienta. Pentru o treaba de calitate ar trebui scanate la 300 dpi si lasate asa, fara a reduce dimensiunea pozelor.
Asa cum este site-ul acum, este ineficient pt. cititor sa citeasca ceva, poate doar sa se uite la niste poze si atat...

Cutezatorii spunea...

Intr-adevar, spatiul limitat impune marimea redusa a fisierelor. Dar pana la a spune ca nu se poate citi nimic, e cale lunga, totusi.

Anonim spunea...

Se poate citi, dar este adevarat ca ar trebui scanate plansele la 300 dpi. Pacat de ele cum sunt acum. Oricum, cine a avut initiativa acestui site, merita felicitari din tot sufletul.

Anonim spunea...

Vizitarea acestui site imi provoaca de fiecare data o mare placere si prin plansele expuse retraiesc parca clipele de atunci. Aceste reviste erau asteptate, se stie, de catre toata lumea cu sufletul la gura in special pentru respectivele benzi desenate care erau devorate instant. Printr-o sansa imensa detin de la dl.Puiu Manu o plansa originala din acest episod pe care ma gandesc sa o pun tablou pe undeva prin casa. Plansa este nr.7 si este alb nergu. Ceea ce este interesant este faptul ca nu dansul a pus culorile din revista ci se pare ca cei de la tipografie. Mie fireste imi place mai mult cea originala alb negru scoasa din penita. Apropo, sunt zvonuri ca in curand Puiu Manu va scoate un nou album cu eroul Dim Dunareanu.

Anonim spunea...

Crede-ma ca am incercat sa vizionez bd-urile atat cu Mozzila cat si cu Internet Explorer, am monitor de 19 inchi, si in afara de titluri nu am putut sa citesc nimic.
Imi pare rau de munca voastra dar zoom-area este ineficienta si nepractica pentru cititori. Practic scopul vostru care este ca cititorii sa poata citi aceste bd-uri, este compromis. Poate reusiti alta abordare astfel incat sa permita zoomarea corecta.
Si va spune asta unul care stie sa faca pdf-uri din imagini scanate... deci sunt oarecum familiarizat cu ceea ce faceti voi numai ca eu nu fac bd-uri ci pdf-uri din imagini scanate.

Cutezatorii spunea...

In forma actuala, blogger redimensioneaza fisierele foarte prost, in forma online, aici nu prea e nimic de schimbat. Dar fisierele descarcate de pe blog se pot vedea rezonabil, inclusiv textul.

In ce priveste scanarea, e facuta la rezolutie mare, insa pentru a nu ajunge in situatia de a consuma spatiul alocat blogului, sunt redimensionate pentru postare.
Daca ar fi fost lasate in forma originala, ar fi incaput probabil jumatate sau sfert din ce s-a postat pana acum.
Oricum, sugestiile si ideile sunt binevenite. Ce s-ar putea face?