sâmbătă, 20 martie 2010

Pestera aurie

[scenariu: Ion Baiesu; desene: Radu Duldurescu (Dures); anul aparitiei: 1965, in revista "Cravata Rosie"] (sursa: Mihai Draguleasa)

rezumat: Aventurile celor doi fii ai profesorului Vulcanescu se apropie de capat. Echipajul a cercetat cu mult curaj o parte din Pestera Aurie, care isi dezvaluie tainele treptat. "Vacanta e pe sfarsite"- isi spun cei doi frati, "sa folosim timpul la maximum. Azi vom cobori din nou in pestera!" Au coborat.

7 comentarii:

E spunea...

VREAU SA VA SPUN CA AM DICTIONARUL BENZILOR DESENATE DIN ROMANIA DE LA D-UL DODO NITA CU AUTOGRAF INCA DIN 2006 UN OM CU TOTUL DEOSEBIT,INIMA SI SUFLUL B.D.ULUI ROMANESC O ENCICLOPEDIE A GENULUI II DATOREAZA ENORM B.D.UL SI IUBITORII GENULUI DIN ROMANIA.DE EL DEPINDE SA-L CONVINGA PE ALBIN STANESCU CARE INCA TRAIESTE SA-SI EDITEZE UN ALBUM B.D. POATE CU TOATE SERIILE ISTORICE PE CARE LE-A CREAT DE-A LUNGUL ANILOR.

EMIL KARANNICA spunea...

OFER ,,CAVALERUL ALB,, SC.R.THEODORU DES.SANDU FLOREA, SAU ,,MISIUNE DE SACRIFICIU,, SC R.THEODORU DES.SANDU FLOREA , SAU ,,CALUGARENI,, SC.R.THEODORU DES.SANDU FLOREA LA SCHIMB CU ALBUMUL B.D. ,,TARZAN,,VOLUMUL2 SC.TRAIAN POPESCU-TRACIPONE DES.NICU RUSSU.

Anonim spunea...

Buna ziua d-le Karannica, n-am de dat Tarzan (mie-mi lipseste vol. I) dar va ofer albumul Stramosii: Burebista - Regele Dacilor
Decebal - Vulturul Carpatilor, Editura Sport-Turism, 1980,
Sc. R. Theodoru, Des. Sandu Florea la schimb pentru "Cavalerul alb".
Daca va intereseaza lasati, va rog, mesaj aici cu o adresa de e-mail pe care sa va contactez.
Numai bine.

EMIL KARANNICA spunea...

IMI PARE RAU AM ACEST ALBUM . IMI LIPSESC DOAR TARZAN SI GIUVAERURILE LUI BASARAB APARUT IN 1969 .DACA INTRE TIMP GASESC TARZAN CARE A FOST PE ANTICARIATUL TAU.RO SI S-A VINDUT CA PIINEA CALDA DISCUTAM. ORICUM ALEA SUNT DUBLURI PE CARE LE AM. MULTUMESC ORICUM.

Anonim spunea...

Ce sa facem daca ne concuram acerb pe titlurile astea. Bucuria anticarilor.
Vreau sa va intreb daca aveti si volumul 3 din albumele Stramosii, ca eu nu l-am vazut niciodata. S-a editat? Eu nu am decat vol. 1 si 2.
Si imi mai amintesc de un album lecturat in copilarie despre Gelu, Glad si Menumorut. Stiti cumva un titlu exact? Daca imi amintesc bine era un format asemanator cu albumul Comoara lui Dromichet.

EMIL KARANNICA spunea...

S-A EDITAT SI VOLUMUL 3 SARMISEGETUSA EROICA 1983 NU-L AM PENTRU CA NU-MI PREA PLACE STILUL ABORDAT CAM MODERN,AVANGARDIST .ALBUMUL DE CARE AMINTITI SE NUMESTE,,MENUMORUT STAPINUL BIHAREI,, SC. RADU THEODORU DESENE BRAUM LADISLAU AN DE APARITIE 1973 ODATA CU ,,POSADA,,TIRAJ 40 000 DE EXEMPLARE .EU IL AM DE LA MAESTUL RADU THEODORU .MI L-A DAT CU MULTI ANI IN URMA.DAR CRED CA MAI SUNT SI ALTE ALBUME B.D. APARUTE INAINTE DE 1970. TREBUIE VERIFICAT CU ATENTIE. RARITATI.

Unknown spunea...

Va rog frumos daca se poate sa postati pe blog tot serialul "Pestera Aurie". Ma intereseaza in mod special activitatea domnului Ion Baiesu si contributia sa la scenariile de benzi desenate.
Va multumesc mult.