duminică, 15 august 2010

Cei trei viteji

[scenariul: Petru Demetru Popescu; desene: Puiu Manu; anul publicarii: 1988; seria completa: 11 p.] - episoadele 1, 8, 9, 10, 11 primite de la Cien (se observa calitatea deosebita a scanarilor, dar si talentul de-a dreptul vrajitoresc al lui Cien de a prelucra in Photoshop o revista cu hartie si tipar de calitate execrabila, felicitari!)

La curtea domneasca din Bucuresti sosesc in zori trei voinici, cerand sa se infatiseze voievodului. La Brîncoveanu se gaseste si vestitul carturar Constantin Cantacuzino stolnicul.

benzi desenate cutezatorii romanesti cei trei viteji puiu manu petru demetru popescu comics romanian romanian revista





13 comentarii:

Anonim spunea...

Se merita reclamele prin Adsense Google?
Se aduna de o ciorba in oras?
Nu trebuie sa-mi zici cat faci, doar daca se merita?

Cutezatorii spunea...

cu rabdare si ceva munca, zic ca se merita. se-aduna de mai mult de o ciorba, dar nu in termen scurt. depinde maxim de numarul de vizitatori.

Anonim spunea...

mersi, ma gandeam sa fac si eu un astfel de blog, am cateva reviste, dar citind blogul tau am vazut un coment despre dreptul de autor, nu stiu ce sa zic.....ceva sfaturi?

Cutezatorii spunea...

zic sa-i dai drumul. povestea cu furtul intelectual e o aberatie. ar insemna sa ma dau drept autorul lucrarilor, ceea ce nu e cazul.
din cate am aflat, pentru aceste benzi desenate, autorii au fost platiti la vremea respectiva de catre editura/revista. Puiu Manu spune in cartea lui ca se plateau si cateva mii de lei pentru o serie desenata. ma gandesc ca drepturile de autor le-ar detine acum niste institutii care nu mai exista.

Anonim spunea...

Ok, mersi de sfat, vad ca mai este si bandadesenata.blogspot unde sunt ceva BDuri, o sa ma gandesc, daca e sa nu ma hotarasc poate iti trimit tie ce am!

Cutezatorii spunea...

welcome to the club!

Anonim spunea...

mosule, dar cine ti-a zis tie ca autorii nu isi mai detin drepturile? doar pentru ca era perioada aia si au fost platiti inseamna ca au si cedat drepturile de autor?

2. Nu mi se pare deloc fair sa pui reclame pe un astfel de blog...

3. O sa vorbesc cu unul dintre autori si te tin la curent cu cine detine dreptul de autor.

Cutezatorii spunea...

1. daca citesti mai atent, am zis "le-ar detine", nu "le detin".
2. nu pricep de ce ar trebui sa ti se para fair sau nu ceva pe un blog al altcuiva.
3. do it

Anonim spunea...

Era imposibil sa nu apara pana la urma vreun trol si pe acest blog...Domnule Adi, eu zic sa nu luati in seama comentariile rautacioase si sa continuati ce ati inceput. Bedefilii de peste tot apreciaza ceea ce faceti si nu sunt deranjati de reclame! Cat despre "furtul intelectual", cumva le faceti un serviciu la autori. Multe din aceste benzi desenate riscau sa fie uitate complet si munca autorilor sa se piarda. Acest blog e ca o "a doua tinerete" pentru ultima pagina din "Cutezatorii" (si nu numai)!

Anonim spunea...

Nu pot sa nu remarc cum o problema de copyright poate fi considerata un flame nesemnificativ.

Ca sa fie lucrurile foarte clare: drepturile de apartin in continuare autorilor, nu a fost cedat. Era nevoie de acordul lor pentru publicarea lucrarilor. Dar asta e tara si astia sint oamenii, mai fac si ei de-o ciorba... Pofta buna!


In fine, pofta buna, apropo de ciorba!

Anonim spunea...

Nici mie nu mi se pare corect. Ori o faci din pasiune ori o faci pentru bani. E urat. Sa castigi niste bani pe munca altor oameni...

Cutezatorii spunea...

Ia te uita ce de carcotasi. Poate voi cei care comentati despre drepturile de autori si de bani, aveti impresia ca blogul asta e facut fara internet, fara curent, fara timp liber pierdut. Dar ce va mai place sa dati doar click pe banda preferata!
Ca sa va relaxati un pic, ca va vad incordati (sau poate e doar unul, e plin de anonimi), banii din reclama pe o luna nu acopera nici macar jumatate din abonamentul la internet pe o luna. Va temeti ca ma imbogatesc? V-ati rezolvat problemele personale si ati trecut la ale mele? Sunt magulit, sunteti deosebiti.
Daca aveti atat de mult timp liber si preocupari pentru copyright-ul de pe blogul meu, o mica sugestie: cautati-l pe Mircea cel Batran si pe Mihai Viteazu, sa le amintiti sa ceara si ei drepturi de autor. Oare au fost de acord sa apara pe blogul meu?
Fiindca imi place sa fiu corect, in momentul in care unul dintre autorii materialelor publicate pe site isi va exprima direct nemultumirea fata de publicarea bd-urilor si va solicita scoaterea acestora de pe blog, o voi face. O faceam si fara comentariile de mai sus.
Si ca sa incheiem discutia aici (sunteti liberi sa o continuati pe alt suport, blogul asta are alt scop, care va scapa), urmatoarele comentarii pe aceasta tema vor fi sterse. Multumesc pentru dezbatere si intelegere.
Cu dedicatie pentru carcotasi, din partea bogatanului imbogatit din copyright incalcat nemilos si cu reclame care e urat sa apara aici, o ciorba! La masa!

Anonim spunea...

Sunt nou pe acest site, dar ma bucura foarte mult aparitia si scopul lui. Sustin punctul de vedere al lui Cutezatorii.