sâmbătă, 13 martie 2010

Diamantele negre

[scenariu: Aurel Weiss; desene: Nicu Russu; anul aparitiei: 1970; seria completa: 12 episoade; aici episodul 9]

Dinu Predescu si Anca primesc insarcinarea de a studia etnografia si folclorul tribului Tugu de pe insula Kiwi. Un document ciudat inchis intr-o sticla si pescuit pe coasta Australiei semnala ca pe insula Kiwi se practica sacrificii umane

Later edit (14.03.2010) La nici o zi de la publicarea singurului episod pe care il aveam din "Diamantele negre" am primit un email:

In primul rand felicitari si respectele mele pentru initierea si munca depusa pentru acest blog dedicat revistei "Cutezatorii", care sper ca va evolua intr-un blog dedicat benzilor desenate romanesti, in general. Din intamplare in mica mea colectie de Cutezatorii am gasit doua episoade din "Diamantele Negre". Raman cu speranta ca un binevoitor care detine restul episoadelor le va scana si vi le va trimite.

Multumesc in mod special Marian pentru acest gest, care stiu sigur ca e apreciat de toti cei care iubim benzile desenate si pentru care fiecare episod nou redescoperit dupa atatia ani inseamna foarte mult. Bine ai venit intre noi! Cat despre evolutia acestui blog intr-unul dedicat benzilor desenate romanesti in general, cred ca m-ar depasi, eu sunt un mic amator in domeniu. Exista site-ul salonbd.ro care abordeaza acest subiect, dar si alte bloguri (cateva linkuri sunt postate in dreapta) si care cred ca au pregatire mult mai multa pentru a aborda tema propusa. Multumesc pentru cele doua episoade!


Later edit 25.10.2012 - adaugat episodul 12, primit de la Adi Nen
3 comentarii:

EMIL KARANNICA spunea...

EPISOADE VECHI DE PRIN ANII 1968-1970 PACAT CA N-AM GASIT MAI MULTE DAR ASTA E.

Anonim spunea...

multumim mult si pentru astea! oricum ne putem face o idee.

EMIL KARANNICA spunea...

Multumesc si eu d-le MARIAN .Intotdeauna reprezinta o bucurie intilnirea cu opera acestui atit de expresiv si deosebit desenator NICU RUSSU. Da cred ca ar fi o idee si postarea benzilor desenate din ARICI POGONICI. LUMINITA si altele daca cumva s-or mai gasi pe undeva.