marți, 16 februarie 2010

Vacantele unui tanar linistit

Inainte de toate tin sa va anunt dragi prieteni ca am reusit rescanarea si re-postarea tuturor benzilor postate pe blog, astfel incat acum la toate postarile pagina se vede integral (initial erau taiate marginile datorita formatului mai lat decat A4 al revistei), iar la unele rezolutia este mai buna.

Referitor la BD-ul de azi, "Vacantele unui tînăr linistit", mi s-a parut un titlu incitant pentru o banda desenata misterioasa, in alb-negru, in ton cu vechimea ei - anul aparitiei 1968 - , cu scenariu de Alexandru Bogdan si desene de V. Baciu. Urmatoarul episod are acelasi titlu, este intr-un alt registru, a aparut in 1971 si cu acest prilej se lamureste si un mic secret, desenatorul ambelor serii este Puiu Manu, sub pseudonim la inceput.

"Dim Dunareanu, un tanar si cunoscut ..."

4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari din nou pentru bucuria pe care ne-o faci scanand aceste Bd. Numerele din Cutezatorii acelor ani cred ca sunt cele mai reusite. Calitatea hartiei era mai buna, numarul de pagini era mai ridicat, existau mai multe articole despre educatie, cultura generala si bineanteles... Dl Puiu Manu de abia apucase se se desfasoare :). Nu pot sa nu remarc episoadele istorice ale dansului despre oameni celebri. (Traian Vuia, Victor Babes, Magellan, Nicolae Balcescu, etc). Am spus asta intr-o postare mai jos, e interesant ca Dl Puiu Manu este cunoscut mai mult pt lucrarile sale BD, dar el este de meserie pictor grafician (si nu a stat degeaba). Unele dintre tablourile sale cu tenta marina pot fi vazute la restaurantul "The Harboure" din piata Amzei. Apropo, anul acesta va vedea lumina tiparului editia BD revizuita a dansului a romanului Toate Panzele Sus editata pentru prima data in colectia Stadion acum cred 25-30 de ani in urma. (execelenta colectie...Nicu Russu, Puiu Manu, Sandu Florea, D.D. Iormeanu)Mmmm...o delicatesa.

EMIL KARANNICA spunea...

cind si unde va aparea acest bd toate pinzele sus?

Anonim spunea...

Cel mai probabil in octombrie la viitorul salon international al benzii desenate. Locatie: Constanta sau Bucuresti. Merita sa-l vizitezi, poate obtii si un desen cu dedicatie de la dl. Manu.

E spunea...

MULTUMESC MULT