miercuri, 3 februarie 2010

Mircea, domnul Tarii Romanesti

Sub mana maiastra a acelorasi Valentin si Liana Tanase, dupa un scenariu de Dumitru M. Ion, in primavara lui 1982 "Cutezatorii" a publicat acest serial de 10 episoade (lipsa 4).

"Noi il stim din cartile de istorie, din legenda si din adevarurile care au trait peste veacuri. Il chema Mircea cel Batran - poate fiindca intelepciunea sa a fost aceea a unui batran, intelepciunea mostenita de la bunicii si strabunicii Basarabi, cei care au adunat un neam, i-au dat mare si multa cinstire si izbanda si i-au aparat mosia si nevoile."

Later edit (2.03.2010): am introdus episoadele 2 si 5, primite de la dl. Karranica
Later edit (4.04.2012): completat cu episoadele 3 si 4, primite de la Daci




5 comentarii:

Anonim spunea...

inca o data,felicitari! sper sa se adune langa dvs. si altii care au numere mai vechi si sa reinvie multe din benzile desenate care ne-au incantat pe vremuri. am avut o colectie consistenta de prin anii '70, dar dupa cateva schimbari de domiciliu a disparut fara urma :(.

Emil Karannica spunea...

doua episoade cred ca am si eu

Anonim spunea...

sunt dintre cele postate sau altele?

Emil Karannica spunea...

S-ar putea sa fie altele

Anonim spunea...

Ma alatur si eu parerii exprimate in primul comentariu!
Faceti o treaba extraordinara, domnule Ady Bota, multe felicitari din nou!
Este o adevarata placere sa gasesc saptamana de saptamana alte si alte benzi desenate ce ne-au incantat copilaria.

Sper si eu sa vi se alature si altii in incercarea asta de a scutura praful de pe colectia revistei "Cutezatorii" - ultima pagina! (din pacate eu nu am cum contribui, numerele care le aveam s-au pierdut demult).

In mod normal ar trebui ca autorii acestor frumoase lucrari sa nu aiba nimic impotriva a ceea ce faceti. In definitiv scoateti din uitare o parte din munca lor...
Ar fi pacat sa se piarda, in definitiv o generatie intreaga a crescut cu revista "Cutezatorii", asteptand cu nerabdare, numar de numar, benzile desenate de pe ultima pagina.