miercuri, 30 noiembrie 2011

Trepte spre Marea Unire

[evocare de Vlaicu Barna; desene: Valentin Tanase si Radu Vintilescu; anul publicarii: 1983?, in "Cutezatorii"] - episoadele 1 si 6 primite de la Nicu Carcei

bd benzi desenate desenne unirea 1918 valentin tanase alexandru ioan cuza nicolae balcescu horea closca crisan comics romaniaUn comentariu:

Anonim spunea...

Ma numesc Alexandru Ridiche, un foarte bun prieten al acestui site. Nu stiu cat de oportuna este aceasta interventie a mea pe acest site, dar eu, pur si simplu nu am gasit un loc mai potrivit. M-am uitat atent pe toate paginile pe care le administrati si am constatat ca unul dintre cei mai viteji voievozi pe care l-a dat pamantul nostru stramosesc, Vlad Tepes, nu prea a fost abordat. Consider ca este cazul sa i se faca dreptate acestui viteaz "voievod cavaler", dupa cum era el denumit chiar de catre dusmanii lui. In primul rand, regret ca nici una dintre temele "BD" din Cutezatorii nu i-a dedicat vre-un material serios, dar eu banuiesc care este cauza si as vrea sa va spun cateva cuvinte in acest sens. Porecla care i-a fost atribuita " Dracula", este doar o nascocire ale unor minti bolnave. Ar fi bine ca sa cunoasca macar copiii nostri acest adevar sarcastic. Daca s-ar alcatui un top al minciunilor, aceasta s-ar situa pe primul loc din lume. Porecla " Dracula" nu i s-ar potrivi nici macar tatalui lui Vlad Tepes, in speta Vlad Dracul, care a fost investit cu titlul de "Cavaler Dragon" chiar de catre tarile apusene,(unde se aflau multi dusmani), iar acesta nu e acelasi lucru. Imi exprim regretul ca unii dintre istorici nostri si nici autoritatile romane, nu au luat o atitudine potrivita vis-a-vis de unele afirmatii sau considerente la adresa marelui voievod Vlad Tepes ( se stie ca s-au facut unele filme cu titlul " Dracula", sau ca Transilvania era denumita si " Tara lui Dracula"). Pentru ce oare aceasta "reputatie" bizara!? Pentru ca el facea dreptate cu "teapa "? Pai...teapa ar fi buna si acum !! Chiar si copii nostri stiu ca au ramas multi criminali nepedepsiti!! Cum au indraznit acesti neaveniti, acesti "pacienti" ai cabinetelor de " psihiatrie" sa se atinga de unul dintre cei mai viteji voievozi ai pamantului nostru ?! Pot cita doua surse incontestabile ca Vlad Tepes a cazut pe campul de lupta : marele istoric Nicolaie Iorga( i-a dedicat suficient timp si spatiu lui Vlad Tepes in cartea "Istoria lui Stefan Cel Mare"), iar apoi scriitorul Radu Theodoru ( in primul volum "Stramosii"), unde a afirmat ca (citez) "...Vlad Tepes, acest soim superb al Istoriei Romaniei, a cazut pe campul de lupta,acolo unde se i cuvenea unui Domn ca el. Nu i se cunoaste mormantul, dar el va ramane vesnic viu in constiinta poporului nostru...". Va rog sa incercati sa faceti ceva in amintirea si spre slava lui. Cu mult respect, Alexandru Ridiche ( ridichealex@yahoo.com )