joi, 12 august 2010

Operatiunea Delta

[scenariu: Ion Costin; desene: Valentin Tanase, Radu Vintilescu; anul publicarii: 1986; seria completa: 9 p.] (episodul 8 l-am primit si de la Marian)

Intre bratele Dunarii, la varsarea ei in mare, se afla fascinanta imparatie a Deltei, in care ghiolurile, plaurii, grindurile, padurile de salcii sau cele cu vegetatie tropicala, dunele de nisip, hatisurile imense ale stufarisurilor gazduiesc o nemaiintalnita lume de vietuitoare, multe ciudate, ce se gasesc doar aici.
Intamplarile, unele dramatice, pe care vi le vom infatisa in serialul nostru desenat, evidentiaza dragostea copiilor ce locuiesc pe aceste mirifice plaiuri ale tarii, fata de natura monumentala a patriei, curajul, daruirea si spiritul lor de sacrificiu, caldura sufleteasca cu care ei, atunci cand e nevoie, intind o mana de ajutor vietuitoarelor Deltei, aflate dintotdeauna intr-o apriga si zbuciumata lupta pentru existenta.
Povestirea incepe intr-o zi a vacantei de iarna, cand o mama il anunta ingrijorata pe dirigintele clasei ca atunci cand s-a intors de la lucru nu si-a gasit fiul acasa.

revista cutezatorii benzi desenate operatiunea delta valentin tanase radu vintilescu ion costin comics romanian romania





Incep Ciresarii!

Dor de "Ciresarii"? Se da marti, de la 17.05! Dor de tabara de la Navodari? Selectiuni din festivalul international "Copiii lumii doresc pacea", duminica, de la 16.10. Dor de copii educati? De la 18.50 incepe serialul sovietic de papusi animate "Fiti politicosi"!

Cand? Acum 30 de ani...

revista cutezatorii program tv comunism emisiuni ciresarii navodari film desene 1980 tabara tot inainte