joi, 14 iulie 2011

Atelierele BD Puiu ManuMuzeul Benzii Desenate te aşteaptă pe 16 şi 17 iulie 2011, între orele 11.00-14.00, la MNAC, etajul 4, intrarea Calea 13 Septembrie, pentru a-ţi stârni creativitatea la atelierele de bandă desenată susţinute de artistul Puiu Manu.

Atelierele se vor desfăşura la Muzeul Benzii Desenate şi urmăresc atât iniţierea în tainele celei de-a noua artă – pentru novicii de toate vârstele , cât şi stabilirea unei interacţiuni cu artişti consacraţi – pentru îndrăzneţi.

Puiu Manu este unul dintre cei mai longevivi, prolifici şi talentaţi creatori de benzi desenate din România, autor multivalent, de BD istorice şi science-fiction, umoristice, dar mai ales de aventuri. A debutat cu BD în 1955 şi de atunci până în prezent a publicat mii de pagini de bandă desenată. Sâmbătă şi duminică, în cadrul atelierelor de la Muzeul Benzii Desenate, vom avea ocazia să decodăm metoda de lucru a acestui mare artist.


Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român și Muzeul Național de Artă Contemporană cu sprijinul clusterului EUNIC în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România, în perioada 16 iunie – 16 octombrie 2011. Detalii: www.icr.ro/muzeul_bd; www.muzeulbd.ro