duminică, 11 decembrie 2011

Marele drum al incasilor - seria completa

[scenariul: Darie Novaceanu; desene: Mihai Sinzianu; anul publicarii: 1969, in "Cutezatorii"] - seria completa primita de la Mihai Draguleasa; in martie 2010 a mai fost publicat pe blog un episod, primit de la Yu_Li.Yan

In America de Sud, pe unde se afla azi tarile Peru, Ecudaor si Blovia, cuprinzand totodata parti din Columbia si Argentina, se intindea altadata Marele imperiu incas. Mesteri neintrecuti in prelucrarea aurului si argintului, incasii stiau sa caleasca arama printr-un procedeu metalurgic ramas necunoscut lumii noastre, erau si au ramas cei mai mari tesatori din istoria lumii. Intocmai vecinilor din nord, aztecii, au lasat monumente impresionante, iar mai presus de orice, drumurile de piatra insumand peste 2000 de leghe. Ei au fost infranti de catre conchistadorii spanioli condusi de Francisc Pizzaro, om de neabatut curaj, viclean si crud, analfabet si lacom, care, in tinerete pazise porcii la Caceres, in Spania. Dupa primele doua incursiuni facute in aceasta parte de lume necunoscuta, la inceputul lunii noiembrie 1532, Pizzaro ancora la Tumbres. Povestirea noastra incepe din aceasta clipa si, cu rare abateri, va respecta firul intamplarilor adevarate.

desene benzi desenate incasi marele drum azteci mihai sinzianu cutezatorii revista comics romania

Columna in milenii - am completat serialul!

S-a facut un an jumatate de cand au fost postate primele episoade din acest BD. Cu sprijinul vostru, iata ca am reusit sa completam seria. Multumiri tuturor!

De la Daci - prin intermediul domnului Alexandru Ridiche, am primit si epiosdul lipsa din banda cu desene de Viorica si Vintila Mihaescu, o adaptare de Vasile Manuceanu dupa Titus Popovici.

toate episoadele sunt aici