luni, 26 iulie 2010

Intalnire in spatiu (seria a III-a)

[scenariu: Horia Arama; desene: Valentin Tanase; anul publicarii: 1988 in almanahul Vacanta Cutezatorilor] - primite de la Mihai Spatariu

O a treia serie din banda care mie cel putin mi-a fascinat copilaria la inceputul anilor '80: "Intalnire in spatiu". N-am stiut de aceasta continuare pana ce am citit intr-un comentariu ca ar exista si o a treia parte, iar Mihai face azi din legenda o realitate. Imaginile sunt fotocopii, insa asta conteaza cel mai putin acum.

Anul 2020. La 10 ani de la prima lor aventura, veteranii explorarii lui Marte se intalneau ca de obicei la clubul martienilor. Publicul umplea sala. Val urma sa tina o comunicare stiintifica.


benzi desenate revista cutezatorii intalnire intilnire in spatiu horia arama valentin tanase desene comics romania





Sub steagul lui Stefan cel Mare

[scenariul: Costache Anton; desene: Liana Tanase; anul publicarii: 1981, in Almanahul Cutezatorii] - primite de la Mihai Spatariu

Inca o ocazie sa intreb cine este Liana Tanase? Numele apare la benzi desenate alaturi de maestrul Valentin Tanase, stilul de desen e 1:1... E sora? sotia? este maestrul? In episoadele 8 si 16 apar din nou Beatlesii :)

Se strangeau holdele a 13-a oara de cand urcase in scaunul Moldovei Maria Sa Voda Stefan. Tara cunostea clipe de tihna si bunastare, ca in vremea de demult a lui Alexandru cel Bun. Caile de negot erau libere si bine pazite. Turme albe de mioare impanzeau obcinele, pe izlazuri largi ori in lungul raurilor se praseau cirezi de vite si herghelii de cai. In livezi, merele isi intorceau spre soare obrazuri rosii.