duminică, 14 noiembrie 2010

Desenele copilariei si primul interviu din viata

Era de mirare ca intrand in lumea bd-urilor sa nu gasesc amici pentru un club al amatorilor de gen. Cred ca sunt zeci de persoane noi cu care am intrat in contact dupa ce am pornit acest blog si mi-ar facea placere odata sa povestesc despre fiecare dintre ele in parte. Unele emailuri primite, care mi-au facut mare bucurie, au fost postate si pe blog, cu acceptul autorilor.
La un moment dat, puneam problema daca sunt persoane de gen feminin fascinate de benzile desenate, cu concluzia ca sunt sanse slabe, catre zero. M-am inselat amarnic!

Azi am deosebita placere sa va vorbesc despre Ada si minunatul ei site desenelecopilarilei.com, o enciclopedie foto-video a ceea ce inseamna desenele, inclusiv cele animate. Spre surpriza mea, Ada m-a rugat sa raspund la cateva intrebari pentru un articol pe site-ul ei. A fost o premiera absoluta pentru mine acest interviu, iar ce a iesit e aici. Urmeaza interviul in care Ada a raspuns acelorasi intrebari, in curand, tot aici. Multumesc, Ada!

Secretul tabloului

Inainte de toate, tin sa va anunt dragi prieteni ai BD-ului ca, revazand primele benzi postate pe blog, cu un watermark grobian aplicat peste ele, intentionez repostarea lor, la calitate mai buna si cu ceva editare, in masura timpului disponibil. Deh, incepatori!
De asemenea, intrucat in emailul blogului s-a produs putina harababura, ii asigur pe acei dintre voi care au trimis bd-uri cu ceva vreme in urma si nu au fost postate inca, ca materialele trimise sunt in siguranta si vor fi postate in cel mai scurt timp posibil. Va multumesc pentru intelegere.

[scenariu: Sandu Alexandru; desene: Puiu Manu; anul publicarii: 1987; seria completa: 6 p.] - ep. 1-4 si editarea lor digitala: Cien; ep. 4 primit si de la Marian

bd benzi desenate revista cutezatorii secretul tabloului desene puiu manu sandu alexandru comics romania