joi, 28 aprilie 2011

Povestea unei benzi din Cutezatorii

Chiar la inceputul acestui blog a fost postata banda "Ostenii lui Mihai Viteazul". In 1983, cand a fost publicata in Cutezatorii, serialul a continuat... dupa ce se terminase! Era surpriza totala, un cititor al revistei desenase inca un episod! (acesta a fost postat pe blog, la finalul benzii originale).
Speram, in gandul meu, ca printr-o minune, cel care a desenat episodul respectiv sa dea de lucrarea sa, la 26 de ani de la aparitia in revista.
Zicea cineva ca nu se intampla minuni? Se intampla!
Gabi Zabava, fiindca el era "pionierul din Campulung Muscel" care desenase continuarea serialului, a dat de blog, iar restul e mai mult decat poveste!
In EXCLUSIVITATE (eeee!!!) pentru cititorii blogului Cutezatorii, mica poveste a lui Gabi si a benzii sale, publicata in "Cutezatorii" in '83

Când am vazut episodul din seria ,,Ostenii lui Mihai Viteazul,, postat pe blog, emotiile au fost la fel de mari ca în urma cu 26 de ani, iar povestea legata de episodul respectiv începe cu ceva ani în urma, odata cu aparitia in revista Cutezatorii a serialului ,,Burebista", desenat de Valentin Tanase. Vazând acele desene am devenit pe loc un fan iremediabil al benzilor desenate, dar mai ales al lui V.T. Îmi placeau asa mult desenele respective încât în fiecare saptamâna reproduceam banda desenata respectiva. Asadar am crescut desenând serialele din revista, iar când seria din ,,Ostenii lui Mihai Viteazul", s-a terminat eram pregatit pentru concurs. Îmi amintesc ca am trimis 4 episoade, dar a fost publicat doar unul, si acela usor modificat si retusat. Oricum nu-mi venea sa cred, iar peste mai multi ani am avut ocazia sa-l întîlnesc pe Valentin Tanase la salonul B.D.1997, tinut în Brasov.
Peste alti ani revista Cutezatorii a mai organizat un concurs, care are o alta poveste...
GABI ZABAVA

Gabi, asteptam nerabdatori continuarea. Pana atunci, multumiri pentru mesaj si pentru benzile trimise, vor fi postate pe blog as soon as possbile ;)