marți, 20 aprilie 2010

Galbar

Era sa treaca o saptamana fara sa apara nimic pe blog! Impulsul a venit din partea unui prieten facut chiar prin intermediul blogului, un roman stabilit in Spania. Mihai a trimis o serie de benzi desenate, aparute la Editura Stadion, undeva prin anii '70-'80. Este vorba de Galbar, cu scenariu de Ovidiu Surianu si desene de Sandu Florea (mai jos)

De la aceeasi editura, dl. Karannica a trimis copertile altor aparitii: Grota sinistra (scenariu Ion Baiesu, desene D. D. Iormeanu, Tarzan (scenariu Tr. Popescu-Tracipone, desene Nicu Russu), Capitan la 15 ani (dupa un roman de Jules Verne, desene Nicu Russu), Neamul Soimarestilor (dupa romanul lui Mihail Sadoveanu, desene Nicu Russu), Toate panzele sus! (dupa romanul lui Radu Tudoran, desene Puiu Manu), Busola nu arata nordul, Tanarul si marea (scenariu Octav Pancu Iasi, desene Puiu Manu), Cincizeci de batrane (dupa o nuvela de Ernest Hemingway, desene Nicu Russu).







Chiar daca "Galbar" nu a fost publicata in Cutezatorii (incet-incet am extins repertoriul!), sper sa va faca placere. Pentru o vizualizare mai buna, aveti optiunea "fullscreen".
Galbar

5 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru blog, a fost o idee extraordinara! Nu cred ca e o problema extinderea tematicii la alte benzi desenate pre-'89, cred ca toti vizitatorii sunt de acord 100% cu asta.
De asemenea multe multumiri domnului Mihai pentru "Galbar"! Cautam demult acest album prin anticariate, e o raritate (apropo, a aparut in 1972, pare a fi fost debutul editorial al lui Sandu Florea:
http://proscris.110mb.com/Ps13-14/catalin13i.htm
si
http://proscris.110mb.com/Ps13-14/galbar.htm
).
Oricum, putem recunoaste mana maestrului inca de atunci...

Arbait spunea...

domnului Mihai, nu ne mai amenintati NUMAI cu copertile (sic)!!!
Multumesc pentru Galbar.

mihai spunea...

domnului Arbait:imi pare rau insa copertile nu sunt de la mine,in foarte scurt timp voi trimite noi benzi extraordinare de Sandu Florea si nu numai...sper sa fie pe gustul tuturor.

Anonim spunea...

Daca tot ati inceput o treaba buna nu fac decat sa va amintesc revista pentru copii "Arici Pogonici". Printre altele, in amintirile mele din copilarie, inca mai staruie un personaj de benzi desenate care este complet uitat, este vorba de "Alinuţă cuşmă-lungă". Pentru cei care nu-si mai aduc aminte, mesajul meu ar putea sa fie luat drept o gluma proasta, dar pe vremea aia (prin '68-'69), copil fiind, mi-a captat atentia, drept dovada nu l-am uitat nici pana astazi. Consider ca a fost remarcabil. Cei mai informati pot reveni cu detalii si cred ca ar trebui. Va multumesc !

Tony Popescu spunea...

Domnule Mihai, daca sunteti dragut si puteti, mi-ar face o mare placere sa revad "Cele cincizeci de batrane" Mi-a fost scazuta media la purtare ca nu o returnam la biblioteca scolii! :) Va rog frumos! Adi, astept sustinere! :)