luni, 8 februarie 2010

Trufandale

Cu cat sunt mai vechi revistele, cu atat am gasit episoade mai putine din unele seriale. Mai jos sunt cele din care am cate un singur episod. Revistele sunt in stare destul de proasta, au si decupaturi. Initial am vrut sa le editez un pic, insa sunt mai "autentice" asa, ingalbenite de timp!

"Dorobantii", banda istorica cu scenariu de Dumitru Almas si desene de Viorca Mihaescu, episodul 8 din serial, aparut in "Cutezatorii" nr. 1 din 1976.

Lated edit (17.01.2011) - in completare episoadele 2, 9, 11 din "Dorobantii", primite de la Nicu Carcei




"Terra II", cu desene de Albin Stanescu (pe revista scrie "Albiu") si scenariu de Tudor Popescu, de pe un numar din aprilie 1968.
* actualizat 28.10.2012 - adaugat inca un episod, primit de la Adi Nen



Si in fine, "Miu-al-florilor", povestire de Alexandru Mitru si Aurel Tita, desene de Ion Deac-Cluj, aparuta in 1968.

4 comentarii:

Anonim spunea...

frumos! nu stiu cum sa va multumesc!
tot mai multe surprize de la saptamana la saptamana!
( de acord cu "sunt mai "autentice" asa, ingalbenite de timp"! )

cunoasteti cumva si alte seriale desenate de Ion Deac-Cluj?

Anonim spunea...

cred ca aici va va raspunde dl. Emil, mi se pare a vorbit intr-un comentariu pe blog despre Ion Deac-Cluj

EMIL KARANNICA spunea...

MULTUMESC DIN SUFLET D-LE ADY ACEST MIU ... AL LUI DEAK CLUJ ESTE FOARTE FOARTE VECHI MAI PRECIS DE PRIN 1968 EU AVEAM ATUNCI 3 ANI PINA ACUMA N-AM VAZUT MIU AL FLORILOR DESE NAT DE ION SAU JANOS DEAK CLUJ LE STIAM DOAR PE CELE ALE LUI ALBIN STANESCU DIN 1973 DACA NU MA INSEL INCA ODATA MULTUMIRI A IERA SA UIT DEAK -CLUJ A MAI REALIZAT IN 1973 UN SPLENDID ALBUM DE BANDA DESENATA POSADA DUPA SCENARIUL SCRIITORULUI RADU THEODORU

EMIL KARANNICA spunea...

AM SI EU TOT UN SINGUR EPISOD CU DOROBANTII ERA LA VREMEA LUI UN SERIAL BD FOARTE REUSIT MI-A PLACUT ENORM ACEASTA SERIE DESI MAI TIRZIU VALENTIN TANASE FACE O SERIE CU INDEPENDENTA MAI BUNA DE MARE MAESTU