miercuri, 24 februarie 2010

Au sosit ajutoare!

Eram mai mult decat sigur ca in demersul de restituire catre iubitori a benzilor desenate din "Cutezatorii" n-o sa raman singur. Azi a venit si prima mana de ajutor, o mana uriasa, de la dl. Emil Karannica, care mi-a trimis prin email peste 150 de episoade din diverse seriale: "Dan Buzdugan", "Cronica de vitejie", "Giuvaierurile lui Basarab", "Taina corbului de aur", "Palosul neinvins", "Diamantele negre", "Chemarea lui Horea", "Arcasii lui Stefan cel Mare", "Palosul vitejiei", "Trei printi de la Carpati", "Eroii de la Plevna", "Mihai Viteazul", "Operatiunea Barajul", "Din zori de istorie", "Stafetarul de la Rovine", "Soimii Carpatilor", "Aurel Vlaicu", "Vremea lui Tepes Voda", "Detasamentul erou", "Descoperirea inginerului Al", "Eroi de epopee", "Vigilenţa", "Actiunea V, "Omul radar", "Chemarea lui Horea", "Adevaratul urmas al lui Tarzan", "Vitejii capitanului Scridon", "dar si completari la "Mircea, domnul Tarii Romanesti", "Burebista", "Intalnire in spatiu", "Temerarii spatiului", "Miu-al-florilor", "Dorobantii", "Neinfrantii", "Vacantele unui tanar linistit", "Vitejii Petrodavei" si multe altele.

Ce sa spun, am ramas fara cuvinte, iar multumirile mele se indreapta catre acest gest deosebit. Dl. Karannica a reusit sa pozeze aceste benzi, astfel ca rezolutia este putin mai slaba, insa acesta este doar un mic neajuns fata de bucuria de a putea revedea, prin ochii copilariei, aceste benzi nemuritoare.

Va multumesc dl. Karannica pentru gestul dvs., pentru efortul facut si pentru faptul ca ati avut inspiratia si rabdarea sa pastrati revistele atata timp. A meritat pe deplin!

In zilele urmatoare voi incerca sa completez seriile publicate deja cu episoadele lipsa, proaspat primite, urmand sa fie publicate pe blog, pe rand, si celelalte.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Uau,absolut fabulos,astept cu nerabdare puhoiul de bd-uri;incep sa-mi aduc aminte,ca prin ceata,de unele ,ca de exemplu "Diamantele negre" sau "Adevaratul urmas al lui Tarzan".
Felicitari amandurora!

Anonim spunea...

Pur si simplu fara cuvinte...felicitari din suflet domnilor!

EMIL KARANNICA spunea...

SI EU M-AM BUCURAT CIND AM VIZIONAT ACEST BLOG CIND PRIMESTI TREBUIE SI TU LA RINDUL TAU SA DARUIESTI APARATUL FOTO PE CARE-L AM DIN PACATE... EU SPER INSA INCA MAI SPER SA RECONSTITUIM TOATA AVENTURA B.D. ROMANEASCA CA TARE-I FRUMOASA POATE A AVUT CAREVA DIN INSTITUTIILE ABILITATE INSPIRATIA DE A PASTRA TOATE COLECTIILE REVISTELOR DE ODINIOARA LEGEA SPUNEA CA TREBUIAU PASTRATE DAR VORBA UNUI TINAR DESTEPT SI CURAJOS TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE..... MULTUMESC SI EU DOMNULE ADY BOTA

Anonim spunea...

Am cele cateva episoade lipsa cu eroii de la Plevna de Puiu Manu. Cum fac sa le trimit scanate?

Cutezatorii spunea...

ar fi o mare bucurie sa intregim seria! poti trimite scanurile pe email, la adresa revistacutezatorii @ gmail. com