duminică, 24 ianuarie 2010

Temerarii spatiului

In acelasi registru cu "Intilnire in spatiu", a aparut in 1982 "Temerarii spatiului", cu desene de acelasi deosebit Valentin Tanase, dupa un scenariu de Sorin Stefanescu. In colectie am dat de un singur episod, iar pe net am mai gasit unul (la rezolutie mica), pe pagina de flickr a utilizatorului kiwishaman, unde sunt si cateva episoade din "Intalnire in spatiu"

revista cutezatorii benzi desenate valentin tanase horia arama temerarii spatiuluirevista cutezatorii benzi desenate valentin tanase horia arama temerarii spatiulu

Later edit
: am primit de la Emil Karranica episoadele 10 si 13 din serial (1.03.2010), iar de la Mihai am primit episodul 11 (postat pe 25.04.2010)

revista cutezatorii benzi desenate valentin tanase horia arama temerarii spatiulurevista cutezatorii benzi desenate valentin tanase horia arama temerarii spatiulu

3 comentarii:

Anonim spunea...

Salut,

Revin cu felicitari pentru "Temerarii spatiului" (si multe multumiri pentru efortul facut)!
Cred ca pot spune fara sa gresesc ca acest serial nu e cu nimic mai jos decat alte benzi desenate cu subiecte similare aparute in tari cu traditie in BD.
Afara de desenele foarte reusite ale lui Valentin Tanase, scenariul lui Sorin Stefanescu este intr-adevar captivant.
E pacat ca nu ati putut pune intregul serial pe web, episoadele care urmau erau de neuitat (creatura hipnotica de planeta misterioasa, cimitirul de nave spatiale, "corabia spatiala" din ultimul episod etc.).

Stiti cumva sa fi existat pe undeva (nu neaparat in "Cutezatorii") si alte serii cu aceste personaje?

Cu toate gandurile de bine,
Eugen

Anonim spunea...

Eu unul nici macar nu am vazut vreodata celelalte episoade din "Temerarii spatiului". Puneti domnle mana de la mana sa scoatem la suprafata si restul serialului, e pacat de ele!

Anonim spunea...

Din pacate am pierdut de mult colectia revistei "Cutezatorii".
Cu atat mai mare e bucuria sa regasesc serialele copilariei pe acest extraordinar blog!
Eugen