duminică, 3 ianuarie 2010

Neînfrînţii

In anul 1978, "Cutezatorii" a publicat banda istorica "Neinfrantii", dupa un scenariu de Vasile Manuceanu. Desenele au fost realizate de Albin si Claudia Stanescu. Din pacate, doar trei episoade am gasit din aceasta serie.

"Trecand prin pamanturile daco-getilor, generalul macedonean Zopyrion porneste la asediul cetatii Olbia. Dardanos, tanarul conducator get, pandeste necrutator oastea navalitorilor, pe care a jurat s-o nimiceasca"



3 comentarii:

Anonim spunea...

Esti adevarat!Tine-o tot asa!!

Emil Karannica spunea...

Faci un lucru extraordinar draga domnule Adi Bota suntem foarte multi aceia care inca iubim banda desenata romaneasca Am si eu vreo citeva reviste salvate din urgia trecerii timpului nemilos In anii 70 am crescut cu aceste reviste si iubeam nespus bd-ul de pe ultima pagina Ar cam trebui recuperate toate numerele de CUTEZATORII LUMINITA ARICI POGONICI cite se mai gasesc prin arhive daca se mai gasesc In fond fac parte din istoria presei romanessti Altii mai destepti ca noi recupereaza asemenea comori desenate cu extrema maiestrie Ce albume ar mai iesi din Neinfrintii spre exemplu sau din cel cu Dan Buzdugan desenat de V Tanase In anii 70 apareau serii extraordinar de frumoase de bd-uri PACAT MARE PACAT ca nu se reediteaza macar cele istorice si cele sf

Anonim spunea...

Salut Emil si multumesc pentru ganduri. Am inceput acest proiect de postare a benzilor tocmai pentru ca am cautat pe internet materiale legate de acest subiect si am gasit foarte putine si intr-o forma destul de dezorganizata.
Daca spui ca ai reviste vechi, te invit sa contribui la completarea acestui blog! De altfel, acest indemn il adresez tuturor celor care isi doresc o reconstituire cat mai completa a benzilor desenate care ne-au facut copilaria mai frumoasa. Multumesc!