miercuri, 5 august 2009

Intalnire in spatiu

Intre 1980-1981, revista Cutezatorii a publicat serialul de benzi desenate SF "Intîlnire in spatiu", dupa un scenariu de Horia Arama, cu desene de Valentin si Liana Tanase. A fost unul dintre cele mai iubite si asteptate seriale la acea vreme, publicat in revista in doua parti: prima parte, cu 14 episoade si partea a doua, cu 9 episoade. Din seria a doua lipseste episodul 6. Daca le aveti pe undeva, ratacite, pe acasa si vreti sa faceti o fapta buna, va rog sa lasati un mesaj pentru a va contacta, in vederea completarii serialului.
(episoadele 1 si 4 din seria 1 sunt preluate de pe scifiteam.ro, episodul 6 seria 1 de pe flickr.com, utilizator kiwishaman, ep. 6 s2 de la Emil Karranica)

Later edit: am primit S2E6 lipsa de la Emil Karranica, a fost inserat la locul lui. (1.03.2010)

Seria I











Seria a II-a







5 comentarii:

Emil Karannica spunea...

Urmareste seria miu haiducul cea veche desenata de ion deak cluj si cea noua desenata de albin stanescu genialul in anii 70

Liviu spunea...

Remercati chestiile preluate din Star Wars? O casca gen Darh Vader a unui robot martian sau nava gen Star Wars?

miruna spunea...

Valentin s-a inspirat din ce era nou la vremea aceea... Star Wars, Beatles (mai ales in seria II, Paul Mc.). Horia la randul lui s-a inspirat din Silent Running, un fim predecesor lui Star Wars. Robotii seamana cu Huey si Duey, iar Tim pare a fi acel Luie...
Oricum, tim minte ca e si o parte a 3-a, aparuta in Almahahul Copiilor, care inchidea seria.
Legat de BD-SF, Valentin a avut si o serie alb-negru, in Cutezatorii, 'Pierduti in spatiu', prin '84, nu?

Cutezatorii spunea...

a fost publicata intre timp si seria a III-a pe blog. cealalta serie despre care vorbesti, alb-negru, ar putea fi "temerarii spatiului", la fel, postata pe blog.

Anonim spunea...

Multzumesc frumos pentru povestirea BD !